• Så blir Sverige en världsledande technation

  Med: Erik Slottner, Sara Wimmercranz, Anders Olsson, Anna-Karin Edstedt Bonamy, Christina Ramm-Ericson, Åsa Zetterberg, Civilminister med ansvar för digitalisering - Entreprenör, företagare och investerare - VD Telia Sverige - VD Doctrin - Näringspolitisk chef och chefsekonom, TechSverige - Förbundsdirektör, TechSverige på

  Det är ett år sedan bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige lanserade rapporten ’En techagenda för Sverige’. En konkret handlingsplan för politiker och beslutsfattare, med förslag och inspel på hur vi på bästa sätt ska ta tillvara digitaliseringens möjligheter och stärka Sverige som världsledande technation. Vad har hänt sedan den nya regeringen tillträdde, hur ligger Sverige till idag och vilka insatser behöver vi se framåt? Det och mycket mer diskuterar vi tillsammans med politiker och företrädare från branschen.  

   

  På plats möter du Erik Slottner, civilminister med ansvar för digitalisering, Sara Wimmercranz, entreprenör, företagare och investerare, Anders Olsson, VD Telia Sverige, Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD Doctrin och Christina Ramm-Ericson, näringspolitisk chef och chefsekonom, TechSverige. Moderator är Åsa Zetterberg, förbundsdirektör, TechSverige.   

  Taggning:

  Om: Erik Slottner, Sara Wimmercranz, Anders Olsson, Anna-Karin Edstedt Bonamy, Christina Ramm-Ericson, Åsa Zetterberg

  Erik Slottner, civilminister, med ansvar för digitalisering, (KD)

  Erik Slottner är sedan 2022 civilminister och statsråd i finansdepartementet i regeringen Kristersson.

  Slottner var tidigare gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stad och var fram till 2022 äldre- och trygghetsborgarråd för Stockholms stad.

   

  Sara Wimmercranz, Entreprenör, investerare och drake i SVTs Draknästet.
  Sara var med och grundade Footway och riskkapitalbolaget BackingMinds, som gör affärer på andra investerares fördomar. Sara ägnar sitt liv åt att demokratisera ägande och att bygga broar mellan vanligt folk och näringslivet och vurmar för varje människas makt att göra skillnad. Desto fler olika typer av entreprenörer som får tillgång till kapital, desto fler problem kommer att lösas. Sara har blivit utsedd till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare av Dagens Industri, Supertalang av Veckans Affärer, Årets Mama av tidningen Mama och en av Näringslivets Mäktigaste kvinnor av Veckans Affärer.

   

  Anders Olsson är VD för Telia i Sverige.

  Telia Sverige hjälper människor, företag och samhället i stort att kommunicera på ett tryggt, effektivt och hållbart sätt och är ledande inom mobil kommunikation, datakommunikation, bredband och digital TV. Anders startade sin telekomkarriär redan 1997, blev en del av Telia 2016 och tog över som VD 2018. Anders är också styrelseledamot i TechSverige och Svenskt Näringsliv.

   

  Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD, Doctrin AB

  Anna-Karin arbetar sedan 2017 på det svenska hälsoteknikbolaget Doctrin. Hon brinner för att radikalt förbättra sjukvården genom digitalisering och gör detta i partnerskap med Sveriges största vårdgivare. Hon har lång erfarenhet som läkare och forskare, och är docent vid Karolinska Institutet sedan 2014.

   

  Christina Ramm-Ericson, näringspolitisk chef och chefsekonom, TechSverige.
  Christina Ramm-Ericson är näringspolitisk chef och chefsekonom på bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige. Christina har tidigare arbetat som statssekreterare på både Arbetsmarknadsdepartementet och Socialdepartementet. Hon har också bland annat arbetat som biträdande samordningschef på Statsrådsberedningen.

   

  Åsa Zetterberg, förbundsdirektör TechSverige
  Åsa är sedan 2019 förbundsdirektör på bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige. Hon har en lång och gedigen bakgrund från arbete på digitaliseringsområdet, bl a som sektionschef på avdelningen för digitalisering på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt som regeringens Chief Digital Officer.