• Kan man ens verka i cyberkriminalitetens skugga?

  Med: Jan Olsson, Kriminalkommissarie på Polisen

  För varje dag som går publiceras nya och alltmer avancerade cyberattacker. Snart sagt alla företag och organisationer har haft attacker från cyberkriminella och många vet inte ens om det. I en värld som uppmålas mer och mer som ett pågående Armageddon undrar man om det ens finns möjligheter att skydda sig och sin verksamhet. Svaret är att det är enkelt att minska riskerna för ett angrepp rejält och skademinimera vid fullbordad attack avsevärt. Om det och mer därtill tänker jag tala om under min pratstund  på Stockholm Tech Show den 3:e maj, vi ses då.

  Taggning: Cyber Security and Cloud

  Om: Jan Olsson

  Jan Olsson, Kriminalkommissarie, Polisen. Jan har arbetat som polis i drygt 30 år och under 14 år med internetrelaterad brottslighet bl.a. som nationell expert inom bedrägerier. Han har bland annat varit med och startat Nationellt Bedrägericentrum men arbetar sedan 4 år tillbaka med förebyggande insatser och som verksamhetsutvecklare på Nationellt IT-brotts Centrum (Noa) / Swedish CyberCrime Center (SC3).

   

  Jan är en van föreläsare som ofta anlitas både i Sverige, Europa och USA. Han deltar även i internationella polissamarbeten inom Europol, Interpol men även inom flertalet internationella Private-Public-Partnership organisationer i Europa.